Site access issues

Discussion in 'Site Support' started by Lullabelle, Jan 7, 2019.

  1. Lullabelle

    Lullabelle Midlands, England

    Location:
    Leicester UK
    @morning glory , were there any issues with this forum yesterday? I could only get in once and that was to post in the photos thread, I googled this forum but I had no luck at all, maybe it was an issue at our end.... :scratchhead:
     
  2. MypinchofItaly

    MypinchofItaly Über Member Recipe Challenge Judge

    Location:
    I've had the same issues yesterday..I've only posted a recipe.
     
    Lullabelle likes this.
  3. Wandering Bob

    Wandering Bob Senior Member

    Location:
    France
    It's been more than 28 hours since I could last log on to the forum. There was a "temporary DNS error". How strange that some people could log in, and that others couldn't...
     
    Lullabelle likes this.
  4. Yorky

    Yorky Uncomfortably numb

    I have just accessed the forum for the first time today. I was receiving all sorts of error messages prior to that.
     
    Lullabelle likes this.
  5. MypinchofItaly

    MypinchofItaly Über Member Recipe Challenge Judge

    Location:
    I do not know ... the mystery thickens
     
  6. medtran49

    medtran49 Über Member

    Location:
    SE Florida
    I still can't log in on my tablet using Chrome. Craig got on with the desktop that uses Firefox so I tried that with my tablet and was able to log in.
     
  7. Yorky

    Yorky Uncomfortably numb

    I had access for maybe 5 minutes then lost it.

    I now have it back. Firefox 64.0 on PC Windows 10.
     
  8. Karen W

    Karen W Senior Member

    Location:
    .
    I couldn't view the forum for about 24 hours on both my tablet and phone. I think the message was "runtime error."
     
  9. medtran49

    medtran49 Über Member

    Location:
    SE Florida
    I can get in with my tablet and Chrome now.
     
  10. Lullabelle

    Lullabelle Midlands, England

    Location:
    Leicester UK
    I could not get in via my tablet but I was ok using my phone as I am now, won't use my tablet until I get home
     
  11. morning glory

    morning glory Obsessive cook Staff Member

    I had the same issue. I contacted @SatNavSaysStraightOn and she has now fixed it. I haven't tried using Chrome but will do. I use Safari which is fine now,
     
  12. morning glory

    morning glory Obsessive cook Staff Member

    It seems to be working fine using Chrome for me. I think the issue seems to have been fixed. Just as well as I had withdrawal symptoms. :ohmy:

    Apologies for the inconvenience, folks.
     
    impish likes this.
  13. Lullabelle

    Lullabelle Midlands, England

    Location:
    Leicester UK
    Woo hoo I am back in:woot:
     
    impish and morning glory like this.
  14. SatNavSaysStraightOn

    SatNavSaysStraightOn (Site Owner) Staff Member

    Location:
    NSW, Australia
    Sorry for the problems folks. There were some DNS issues which is where the system translates human names (CookingBites.com) into computer numbers (IP addresses, aka numbers) and back again. The issues should resolve themselves as the databases that each service provider (ISP) update with the "new" information. Some databases update faster than others and then your local copy will also need to be updated which explains why some of you can access here on some devices but not on others. It takes more time than we'd like but the copies of the databases that are kept locally and by your ISP are there to speed up your access because it is quicker to access a local copy than one somewhere in the ether.

    If an individual device continues to have problems you will need to clear the cache and force it to get a new copy of the information. This is done differently on different devices but usually involves clearing cookies and temporary Internet files and data that keeps you logged in to sites such as this. If you are unable to access CookingBites please contact me via a PM telling me what device you are on, what platform (android , IOS or Windows version) and what Web browser you are using (MS Edge, Firefox, Safari, Opera etc) and I'll let you know what you need to do to get back up and running. However usually forcing multiple refreshes or clearing the cache are your options.

    SNSSO
     
    Wandering Bob and Karen W like this.
  15. rascal

    rascal Senior Member

    I too was out until about 20 mins ago. All good now though. Mine came up as server isn't responding.!

    Russ
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice